Kan vi friste med en Belgisk trippel?

Belgisk trippel møter norsk påske. Er du en av de som skal tilbringe påsken hjemme og har lyst til å fylle tiden din med en sterk opplevelse. Da anbefaler vi deg å brygge vår Belgisk trippel. Herlig, lettdrikkelig og meget sterkt!
Det er visst ikke noe entydig svar på hvorfor den kalles trippel, men de fleste med mer enn normal peiling på øl stiller seg bak teorien om at man tidligere merket øltønnene med X for å indikere styrken på ølet, da med 1 X som den svakeste. En annen tar teori peker på gangetabellen som mulig forklaring: 3 prosent er en singel, seks prosent et dobbel etc. Når det er sagt, så er selv ikke ekspertene enige om opprinnelsen.
Foretrekker gjesten din vin? Server en trippel!
Vi er stolte av å presentere vår Belgisk trippel. Den er inspirert av Nøgne Ø`s Tiger Tripel og har en alkoholprosent på 9,6 prosent. Og vi tenker det er greit for deg å vite at i og med at den er litt vinøs i smaken, faller den ofte i smak hos de som ikke er så glad i øl. Vil du gjøre ekstra stas på gjesten din kan du servere den i et lekkert Biere sommeliere stettglass med en temperatur på mellom 13 og 16 grader.
Verdt å vite om Belgisk trippel:
- Den er overgjæret, noe som tilfører ølet komplekse, fruktige smaker, ofte med et krydret preg.
- Den har høy alkoholinnhold på mellom 8 og 10 prosent.
- Til tross for den høye alkoholprosenten er den lettdrikkelig på grunn av sitt høye sukkerinnhold.
- Den har et lyst og delikat maltpreget smak av honning, kokt korn og kjeks.
- Den har ofte tydelig fruktighet som kan minne om aprikos, banan og blomster.
- Den har ofte tydelig humlebitterhet, men sjelden en merkbar humlearoma.
- Den er fin til mat: Deilig til lyst kjøtt og fisk med syrlige sauser som hollandaise eller beurre blanc i.
Triplenes stamfar.
Vi kan ikke skrive om Belgisk trippel uten å nevne Henrik Verlinden. Man kan si han jobbet frilanse, da han ikke var tilknyttet noe fast bryggeri. I 1932 gav han verden Witkap Pater, i regi av Brouwerij Slaghmuylder bryggeri: Den første trippelen i historien. Og vet du hva: Du får tak i den på Vinmonopolet, men nå heter den Witkap Tripel.
Mangfoldige øltradisjoner
Belgisk øltradisjoner favner vidt. Likevel drikker mesteparten av belgierne vanlig lyst lagerøl. Når det er sagt, er Belgia stolte av sine ølbryggingstradisjoner og skal du noen gang dra dit så er det duket for et vell av smaksopplevelser. De er nemlig ikke kjipe på eksperimenteringen. Litt korinader her og litt lakris der gjør for eksempel susen i et godt Belgisk hveteøl. Men det får vi skrive om en annen gang – for det er nok å ta av.
God påskebrygging.
https://www.vinmonopolet.no/belgisk-ol
http://godtiglasset.com/2013/01/11/trippel-glede/