Mange går over til fat etter hvert som ølinteressen blir større og større. Når konsumet blir stort merker man virkelig hvor mye arbeid det er med flasker. Da kan det være lurt å gå over til fat, men hva er det […]
Mange går over til fat etter hvert som ølinteressen blir større og større. Når konsumet blir stort merker man virkelig hvor mye arbeid det er med flasker. Da kan det være lurt å gå over til fat, men hva er det […]
Før du kan vite eksakt hvor godt øl du har laget, trenger ølet en periode med modning. I denne prosessen klarner ølet og smakene modner. Du kan lagre ølet i en trykktanker, fat eller i flasker. Vi skal her se […]
Liker du å krydre tilverelsen din litt? Du kan bruke forskjellig krydder for å tilsette brygget en hel verden av smaker og aromaer. Hvem elsker vel ikke hjemmebrygga påskeøl med appelsinskall, høstøl med gresskar og stout tilsatt kaffe? For […]
Det er på tide å planlegge brygging av påskeølet og i denne artikkelen får du litt mer informasjon om smakstilsetting av påskeøl i ølbryggerprosessen. Om du velger din helt egne påskeøl oppskrift eller å tilsette ulike krydre i Påskeøl allgrain ølsettsettet […]
Vet du at ifølge kjente hårpleieprodusenter så elsker håret ditt øl? Øl er nemlig ikke bare godt, det gjør godt. Flere kjente merker fører produkter som er basert på øl fra malt og stout fordi det gjør håret fyldigere og […]
Riktig Godt Nytt år ! Håper høytiden har vært hyggelig og at du har kost deg med sosialt samvær, god mat og god drikke :). Aviser, sosiale medier og tv florerer med hvordan man skal kickstarte alt mulig nå i […]
Munnfølelse – ordet sier jo noe om at det er snakk om en følelse i munnen, men hva betyr det egentlig? For mange nye ølbryggere kan ordet munnfølelse være nytt. Munnfølelse er et teknisk begrep som brukes for å diskutere […]
I starten på den beste hobbyen du kan ha synes man at flaskevasking er en del av morroa. Etterhvert som den ene ølstilen etter den andre brygges og tappes kan noen av oss bli litt lei av flaskevasking. Flaskene må […]
Øl er en av menneskenes eldste drikker – faktisk så mener mange forskere og historikere at produksjon av øl går tilbake til 5000 år f.kr. Så vi snakker altså om at vi for 7000 år siden opptaget fermenteringsprosessen og fant […]
Gjær i ølbrygging er ikke akkurat den største utgiften, men det kan allikevel være kjekt å vite hvordan du skal gjenbruke gjær. Gjær i ølbrygging er en nødvendighet da det er gjæren som forvandler vørteren vår til øl! Selv […]