Sommermat med øl – chevre og fiken i ølsirup.
Publisert mai 20, 2018
0
1 Utsikt
0 
Sommerkvelder og sommermat med øl. Denne retten er superenkelt å lage og inneholder bokkøl. Spis den som avslutning på et godt måltid eller som kveldskos.
Dette trenger du:
- 200 gram romtemperert chèvre
- 4 ferske fikener.
- En håndfull pinjekjerner
- En klype rosepepper.
Ølsirup:
- 3 dl bokkøl
- 2 ss honning
- Litt nykvernet pepper.
Slik gjør du:
- Rist pinjekjernene lett gylne i tørr stekepanne.
- Støt pepperen grovt i en morter.
- Rør osten sammen med 2/3 av pinjekjernene og pepperen.
- Skjer to snitt i kryss i hver fiken, fra toppen og nesten gjennom.
- Klem dem litt åpne og fyll ostemassen i fordypningen. Strø resten av pinjekjernene og pepperen på toppen, og stek de fylte fikenene i ovnen på 120 grader i 5 – 7 minutter.
- Kok øl og honning inn til det begynner og tykne, og smak til med litt pepper. Avkjøl og fordel ølsirupen som et speil på tallerkenen og legg de fylte fikenene oppå.
Et slikt fantastisk måltid med sommermat med øl nytes best med et herlig glass hjemmebrygget øl. Vi kan anbefale blond, farmhouse, saison, men kanskje du har andre favoritter til fransk geitost og fiken. 😉