Brownies med melke stout

Har du noen gang prøvd å drikke stout til nybakte brownies? Melke Stout passer utmerket godt til sjokolade og sjokoladedesserter. Ølstilen ble populær på begynnelsen av 1990-tallet og inneholder ikke melk, men laktose (melkesukker). Her får du oppskriften på brownies som inneholder melke Stout.
Aktiv tid: 20 minutter
Total tid: 55 minutter
Du trenger:
- 3,5 dl hvetemel
- 120 gram kakao pulver
- 1 ts pulverkaffe
- ½ ts salt
- 3 store egg
- 3,5 dl sukker
- 1 ts ren vanilje ekstrakt
- 1,2 dl apsolje
- 1.5 dl melke stout (gjerne fra vårt ølsett Milk Stout)
- 4 ss usaltet smør, smeltet
- 225 gram sjokolade chips
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 ° C. Spray eller smør en langpanne (20 x 30cm).
Bland mel, kakao, kaffe og salt i en stor bolle. Visp egg, sukker, vanilje og rapsolje i en egen bolle. Bland så de tørre ingrediensene sammen med eggeblandingen og bland godt. Hell i melke stout og deretter smeltet smør, og bland forsiktig sammen. Rør inn sjokoladebiter. Ikke rør for hardt.
Hell røren i den smurte langpannen og stek i 30-35 minutter. Kjenn etter at de er litt faste å ta på, men fortsatt fuktige. Kjøl den ned, kutt den i biter og nyt den med nydelig Cointreau pisket krem.
Cointreau Pisket krem
Aktiv tid: 2-5 minutter
Total tid: 12-15 minutter
Du trenger:
En halvliter med kremfløte
ca 1 dl melis
1-2 ss Cointreau eller appelislikør
Kakaopulver
Putt først bollen du skal bruke 10 minutter i fryseren. Hell så kremfløte i den kjølige bollen. Tilsett melis og likør. Miks blandingen med en miksmaster, elektrisk vips etc. helt til du ser at kremen begynner å stivne. Viktig at du ikke visper for lenge. Klatt på krem på toppen av dine nybakte melke Stout Brownies og dryss kakaopulver på toppen. Nam!
Øl Forslag: Har du ikke laget din egen, kan vi anbefale følgende kjøpe øl: Left Hand Milk Stout Nitro, Mikkeller Milk Stout og Samuel Smith Organic Chocolate Stout. Alle fås kjøpt hos Vinmonopolet.