Ha en humlete helg med humlepellets

Endelig helg og mens andre steker krumkaker har vi planer om å smake på enda mer humlepellets. Vi produserer støtt noen nye ølsett og alt skal selvfølgelig testbrygges, testsmakes og jobbes kontinuerlig med for å få frem den beste smaken.
Det er ingenting som er overlatt til tilfeldigheten i våre ølsett og når det gjelder humlen som brukes er det snakk om humlepellet som pakkes om i vårt flotte produksjonsanlegg i Grimstad. Humlepellet finnes i 2 ulike utgaver: type 90, som er vanlige humlepellet og type 45 der noe av plantematerialet er blåst bort. Denne prosessen gjør at alfa-syre nivået skal være det samme gjennom ulike produksjoner.
Fordelen med pellet er at det tar mindre plass enn hel humle og derfor også enklere å oppbevare. I tillegg byr de på mindre utfordringer enn hel blomst når de tilsettes koking.
Viktig å huske på
Bitterutnyttelsen i pelleter ligger to til tre prosentpoeng høyere enn utnyttelsesgraden for hel blomst. Dette kommer sannsynligvis av at lupinkjertlene er knust under møllingen.
Gjør som oss, testsmak litt ulik humle, du kan gjøre det så enkelt som å la et par humlepellets trekke i kokt vann. Du får da humle-te og kan finne frem til din humlefavoritt. Les også: Hvorfor ikke ta seg en kopp humle te ?
Alternativt kan du tørrhumle rett i ølglasset, det beste er her å ha et øl med lite humlesmak slik at du virkelig får smakt humlearomaen du tilsetter. Bruk humleball eller humleposer.
Velg humle fra hele verden:
Amerikansk humle er kanskje den mest populære humla i verden akkurat nå. Den kjennetegnes med forskjellige typer citrus smak. Det er generelt høyt nivå med oljer i disse humlene. De egner seg derfor meget godt som aroma-, smaks- og tørrhumle.
Humler fra Australia og New Zeeland har ofte en europeisk eller amerikansk humle som utgangspunkt. Men når den er dyrket her nede, så blir smaken allikevel annerledes. Så humle herfra kjennetegnes ved veldig spennende smaker!
Europeisk humle er humle vi kjenner fra øl fra de store bryggeriene i Norge og ellers i Europa. Den smaken vi i utgangspunktet er mest fortrolig med. Men også her i Europa er det mye nytt som kommer og som har mye spennende smaker!
Andre steder. Vi har også tatt inn humle fra steder i verden hvor det tradisjonelt ikke har vært dyrket humle. Denne humla har igjen en annen type smak som er spennende. De kinesiske humlene vi tar inn er svært like på sine amerikanske søsken.