Har du hatt en god elg i bayer?
Publisert august 6, 2017
0
566 Utsikt
0 
Elgkjøtt som er mørnet i øl er en fulltreffet og noe alle bør spise iallfall én gang i livet! Elg i bayer er perfekt å lage en dag du har god tid og kan testsmake litt på brygget mens gryta putrer.
Du trenger:
- 1 kg elgkjøtt, stek eller blandet grytekjøtt
- 2 flasker bayerøl
- 1-2 grovhakket gul løk
- 5-6 gulrøtter
- 1 ss einerbær
- 1 ts viltkrydder
- 50 gram mørk brunost
- 2 dl fløte
- 2 ss friske tyttebær
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
- Kjøttet deles i store terninger og brunes i en gryte med godt smør eller olje.
- Spe så på med bayerøl og skum av til kraften er ren.
- Ha i hakket løk og gulrøtter i små terninger.
- Tilsett krydder, men vent med salt.
- La nå gryten trekke på svak varme til kjøttet er godt mørnet i ca 1,5-2 timer.
- Ventepause med prøvesmaking av hjemmebrygg og eller laging av hveteøldressing.
- Tilsett brunost i terninger og la den smelte inn i gryten før du tilsetter fløte. Topp det hele med friske tyttebær.
Salt og smak til før servering 🙂 Denne gryta passer godt sammen med en frisk salat i hveteøldressing, fersk brød og bayerøl.
Oppskrift på hveteøldressing:
- 1 dl lyst ufiltrert hveteøl
- 2 ss kaldpresset olivenolje
- 1 ss juice av sit4ron eller lime
- 1 neve frisk basilikum
- 4-5 blader mynte
- 1-2 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts sukker
- salt og pepper
Press løk og hvitløk og tilsett alle ingrediensene som skal piskes godt sammen. Du kan eventuelt bruke en blender noen minutter. Settes kjølig og piskes opp før servering.
Håper det smaker!