NYHET – Glutenfri Pale Ale endelig i salg!

Glutenfri Pale Ale endelig i salg! Å få diagnosen cøliaki eller glutenintoleranse er i dag ikke ensbetydende med at du må slutte å drikke øl. Heldigvis har det blitt mer, og bedre tilgang på produkter som gjør det mye enklere å brygge glutenfritt øl.
De siste årene har etterspørselen etter glutenfritt øl økt og dette gjør selvfølgelig også noe med tilbudet på markedet. Glutenallergikere har talt – de vil også ha øl, og etterspørselen har blitt tatt på alvor.
I ekstraktsettet Gluten Free Pale Ale har innholdet blitt behandlet slik at resultatet blir glutenfritt. Det er merket med “Low Gluten”, og at ølet inneholder mindre enn 0,001% gluten. Dette ølet smaker og oppleves som en vanlig Pale Ale med moderat bitterhet.
Antall liter ferdig produkt etter brygging er ca 23 liter og alkoholprosenten er ca 4,4%. Du brygger den på lik måte som andre ekstraktsett, og lar den gjære i temperatur mellom 20-25°C.
Om du ønsker å forvandle et av våre allgrain ølsett til glutenfritt øl kan du benytte brewers Clarex som bryter ned glutenprotienet.
Enzymer som gir et klart, glutenfritt øl.
