Øl og sjokolade

Øl og sjokolade, passer det sammen eller er du litt skeptisk? Det er du isåfall ikke alene om, men ekspertene skryter, øl passer kjempe godt sammen med det søte, du må bare velge riktig type.
I tillegg viser forskning fra hele verden, inkludert fra Harvard Universitet at både øl og sjokolade kan redusere risikoen for hjerte og kar sykdommer. (Dette innebærer selvfølgelig at det er moderate mengder som inntas). Det er flere faktorer som har betydning, men den viktigste er at ved inntak av sjokolade og øl økes HDL (bra kolesterol) mens LDL (dårlig kolesterol) reduseres.
Andre studier viser at øl inneholder en god dose antioksidanter. (Kjapt forklart så hindrer antioksidanter celledød). Mens rødvin lenge har stått på tronen som dronningen av antioksidanter har ikke øl fått like mye oppmerksomhet rundt dette. Men både humle og maltet bygg inneholder altså antioksidanter. Med malt blir det i tillegg dannet ekstra antioksidanter dersom maltet blir ristet i høyere temperaturer. Ristingen av malt gjør malten mørk og det betyr at mørkere øl inneholder mer antioksidanter.
Elsker du både øl, søte desserter og sjokolade?
Her får du tipsene på hva som passer sammen:
Sjokoladekake – En søt Porter, Stout eller Imperial Stout
Brownies – Imperial Stout eller Baltic Porter
Mørk Sjokolade – Søt fruktøl eller Imperial Stout, American Stout, Baltic strong Porter
Sorbet av frukt eller Bær – Rød, søt Lambic
Créme Brulée – Barley Wine, Belgian Strong ales, Imperial Stout
Panna Cotta – Imperial Stout, Oatmeal Stout, Scotch Ales, Frukt øl.
Så da er det bare å prøve seg frem til dine favoritter! Ølsettene finner du her.