Porterglasert laks med Byggotto

Ønsker du en liten vri på den tradisjonelle laksen? Prøv en herlige porterglasert laks. En glad laks som er glasert med porter, og byggotto laget med øl. En sunn rett som serverer nye smaker til ganen.
Du trenger:
(Denne oppskriften er til fire porsjoner)
4 laksefileter
3 ss olivenolje
1 dl porter
3 stk knuste hvitløksfedd
1,5 ss revet ingefær
1 ss brunt sukker
1 stk rød paprika
1 stk purre
300g Byggryn
1 flaske porter øl
2ss smør
100g revet ost
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 °C.
Mariner laksen i en stor bolle med olivenolje, porter, hvitløk, ingefær og sukker. La det ligge i ca 30 min i romtemperatur.
Kutt paprika og purren i strimler og legg de klar i en skål.
Når laksen har vært i marinaden i 15 min så begynner du å tilberede byggottoen. Kok opp en liter øl og tilsett byggrynene. Dette skal småkoke i 30 min. Når de er ferdig så siles væsken av og rør inn smør og ost.
Nå laksen er ferdig marinert legger du den i en ildfast form. Kok opp marinaden i 5 minutter og pensle over laksen. Sett laksen i ovnen og pensle den hvert 3 min. Mens laksen er i ovnen steker du paprika og purre lett i stekepannen med olje.
Laksen er ferdig etter ca 10 min, avhengig av størrelsen. Den kan gjerne hvile et par minutter på benken før servering.
Forslag til øl å servere ved siden av er Lervig Lucky Jack, Lindheims Farmer Reserve Avalon eller Austmann Picnic Pale Ale.
Oppskiften er fra Boken Damer og øl.