Saltede ølkarameller
Publisert desember 18, 2017
0
5 Utsikt
0 
Lag deg herlige ølkarameller som smelter på tungen i en himmelsk blanding av søtt og salt. De er enkle å lage og du kan lage de med ditt eget hjemmebrygga øl. Perfekt julekos og en perfekt julegave
Vi skal vel være ærlige med oss selv at de fleste av oss her på Ølbrygging er bedre til å brygge 7 slag enn å bake de… Men, når man kan putte øl i julekaramellene er det bare å sette i gang!
I tillegg kan det være vanskelig å finne julegave til den som har alt og ølkarameller er ypperlige å pakke inn i cellofan og gi bort. Har han/hun som skal få gaven vært ekstra snill i år knyter du posen med karameller på en trekasse med plass til 8 stk hjemmebrygga øl og du har den perfekte julegaven!
Du trenger:
- 250 gram brunt sukker
- 225 gram smør
- 1 dl lys sirup
- 1 boks kondensert melk (fås kjøpt i assorterte matbutikker, blant annet Oluf Lorentzen).
- 1 ss vanilje extrakt
- 3,5 dl av din favorittøl
- Havsalt
- Valgfri topping: knuste saltstenger
Slik gjør du:
- Smelt smør og brunt sukker i en medium kjele og kok på medium varme.
- Sakte rører du inn øl, sirup og melk. Det er viktig at du rører konstant.
- Kok opp karamellene til 115 grader. Rør kontinuerlig
- Når varmen har kommet opp i 115 grader tar du kjelen av plata og rører inn vanilje extrakt.
- Hell blandingen i en ildfastform form med bakepapir ( 20 x33 cm).
- Strø havsalt på toppen av de varme karamellene. La karamellblandingen sette seg og bli hard før du skjærer den opp i passende kvadrater.
- Valgfri topping: Om du ønsker ekstra saltsmak knuser du saltstenger og strør dette på karamellene.
Da er det bare å nyte. Mmmmm