Skjærgårdsøl – nydelig hybrid lagerøl til den Norske sommeren!

Sommeren er tiden for skjærgårdsøl, glitrende hav og norske nytelser. Sørlandets skjærgård blir gjerne omtalt som Norges riviera. Fordi vi på Ølbrygging elsker å brygge godt øl vil vi med skjærgårdsøl gi deg øl som gjenspeiler Sørlandets vakre skjærgård.
Skjærgården på Sørlandet har utallige øyer, holmer og skjær som bare venter på å bli utforsket. Hver øy har sitt spesielle særpreg og skjærgården bugner over av et fantastisk dyre- og fugleliv samt flotte sand- og rullesteinstrender.
Grimstad i vårt hjerte
Ølbrygging holder selv til i Grimstad og i Grimstadskjærgården ligger alt til rette for å skape gode sommerminner med venner og familie. Både for de som bor her og de som ferierer her. Vi ønsket å skape en ølstil som gir assosiasjoner med idyllen du finner her i Grimstad på en varm sommerdag. For familien vår, for besøkende, for mor og for far. En øl som smaker av krabbefisking, lysende morild og tøffing i båt i vår vakre skjærgård.
En forfriskende lys lager til late sommerdager
Resultatet ble Skjærgårdsøl som er et lettdrikkelig og lyst øl med noe av samme smak som du finner i Corona. Våre ølentusiaster på huset har brygget og brygget slik at du kan nyte denne ferdige oppskriften. Det finnes mange nyanser i havet og skjærgårdsøl er et klart hav med lett bris.
Det er mange som foretrekker en lime- eller sitronskive i glasset for en enda friskere sommer-smak.
Info om ølsettet skjærgårdsøl:
Stil: Hybrid Lys lager, ale gjær
Alkoholprosent: ca. 5,4%
Forventet OG: ca. 1.049. FG: ca. 1.007
IBU: ca. 15 – lite bitter
Farge: ca 5 EBC, lys halmgul
Beregnet for 25 liter vørter til gjæring.
Ølsettet inneholder:
Malt: Totalt inneholder settet 4,7 kg knust malt hvorav Weyermann Extra Pale Premium pilsner malt som er en basismalt designet for meget lyse øl og flaket mais.
Humlen vi har brukt er Perle som er en av de mest populære variantene dyrket i Tyskland. Denne humlen har en krydret karakter, og aromaen er moderat og behagelig i øl.
Gjær: Fermentis US-05, 1 pakke (eller tilsvarende)
Annet:
I tillegg tilsettes: 700g hurtigris i mesken. Ris følger ikke med i settet, dette kjøper du i din lokale matbutikk.
Benytt gjerne 3 eller 5 minutter hurtigris. Ukokt ris må forkokes før den tilsettes i mesken.
Fremgangsmåte:
Meskes på ca. 64°C i 90 minutter.
Kokes i 90 minutter
Gjæres på 20°C
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
Benytt ca. halv sukkermengde ved naturlig karbonering på fat.
Nyt sommeren med venner, familie og en flaske deilig hjemmebrygget øl i ny og ne.
Om du skal ta turen til Grimstad – kom innom vår butikk 🙂